Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Nouă state acceptă moldovenii cu paşapoarte cu termen de valabilitate expirat

0
28 Jun 2022 17:31:30
Autor: Iurii Botnarenco

Paşapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins pot fi folosite în nouă ţări. Este vorba despre Letonia, Israel, Federaţia Rusă, Armenia, Estonia, Azerbaidjan, Croaţia, Irlanda şi Ucraina, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precizează că paşapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru.

 Cel mai recent, Ucraina a completat lista ţărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a paşapoartelor cetăţenilor Republicii Moldova. MAEIE precizează că autorităţile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetăţenii care folosesc în scopul călătoriei paşapoartele a căror perioadă de valabilitate a fost extinsă, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obişnuit. Din data de 1 iunie, a fost prelungit de drept până pe 30 iunie 2023 termenul de valabilitate a paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova care a expirat sau, după caz, va expira până pe 31 decembrie 2022.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările