Actualitate

articolul anterior articolul urmator

O parte din motorina donată de România a ajuns în R. Moldova

0
17 May 2021 16:34:45
Autor: Iurii Botnarenco

1.200 din cele 6.000 de tone de motorină oferite de România pentru agricultorii din Republica Moldova au fost predate astăzi autorităţilor de la Chişinău, în cadrul unei ceremonii oficiale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României, cele 6.000 de tone de motorină urmează să fie livrate în totalitate autorităţilor de la Chişinău în perioada imediat următoare, prin mai multe transporturi succesive. Ambasada României îşi exprimă speranţa că autorităţile din Republica Moldova vor lua măsurile necesare pentru a asigura o utilizare transparentă şi echitabilă a sprijinului oferit de România.

Preşedintele Maia Sandu a declarat, într-o postare pe Facebook, că prima tranşă a ajuns la staţia Ocniţa, de unde Agenţia Rezerve Materiale trebuie să asigure distribuţia acesteia către agricultori.

„Mulţumim, România, pentru că ne eşti alături şi în vremuri grele, şi în vremuri bune. Vom monitoriza atent procesul de distribuţie a motorinei, acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenţia Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent şi corect”, a scris Maia Sandu.

Ajutorul umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova anunţat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chişinău, la 29 decembrie 2020. Ajutorul umanitar vine să completeze donarea a peste 300 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum si de echipamente medicale in valoare de 2,3 milioane euro de către România, Republicii Moldova.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările