Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Octavian Armaşu solicită consilierilor municipali să desemneze un primar interimar: Există riscul blocării activităţii financiare a Primăriei

0
29 May 2017 11:47:55
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Ministrul Finanţelor a expediat o scrisoare luni, 29 mai, către Consiliul Municipal Chişinău în care îndeamnă consilierii să desemneze o „persoană cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare”. Asta după ce Primăria a rămas fără conducere, primarul general, viceprimarii, dar şi secretarul CMC, fiind reţinuţi de CNA.

„În scopul asigurării bunei funcţionări instituţionale şi pentru e evita un impact negativ asupra cetăţenilor municipiului Chişinău, respectiv, pentru a debloca operaţiunile financiare către instituţiile bugetare finanţate de la bugetul municipal Chişinău, rugăm să desemnaţi în regim de urgenţă persoana cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare”, se arată în solicitarea ministrului Finanţelor.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. În aceeaşi zi a fost reţinut şi secretarul CMC, iar cu o lună înainte, pe 25 aprilie, a fost reţinut şi viceprimarul Nistor Grozavu, pentru abuz în serviciu în dosarul parcărilor cu plată.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările