Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Oprirea şi verificarea automobilelor în lipsa temeiurilor legale, interzisă printr-un ordin semnat de Andrei Năstase

0
19 Aug 2019 12:44:37
Autor: Iurii Botnarenco

Oprirea şi verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale este interzisă. Totodată, la oprirea vehiculului, poliţiştii vor fi obligaţi să informeze şoferul cu privire la nume, funcţie şi temeiul legal al opririi şi vor prezenta legitimaţia de serviciu. Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a semnat un ordin cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier, transmite IPN.

Potrivit ordinului, unităţile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă practica anterioară de staţionare în spaţii ascunse conducătorilor auto.

Într-un comunicat de presă al MAI se menţionează că măsura se înscrie în obiectivul prioritar de asigurare plenară a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi de prevenire a abuzurilor din partea instituţiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI. Totodată, prin amplasarea strict la vedere a unităţilor de supraveghere se urmăreşte întărirea componentei de prevenţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii