Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Opt medici de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău, infectaţi cu COVID-19

0
27 Mar 2020 17:45:23
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că pe lângă cei patru medici de la Spitatul Republican din Chişinău, care recent au fost infectaţi cu COVID-19, alţi patru medici de la acelaşi spital la fel au fost contaminaţi cu noul virus. Ministra a precizat că în celelalte spitale unde sunt internaţi pacienţi cu COVID-19 nu au fost înregistrare cazuri de infectare a lucrătorilor medicali.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Viorica Dumbrăveanu a anunţat că pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, au fost confirmate alte 22 cazuri de infectare cu coronavirus, din 128 probe procesate. Patru cazuri sunt de import, iar alte 18 sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 199.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii