Actualitate

articolul anterior articolul urmator

OSCE: Documentul apărut în Rusia care ar conţine un plan elaborat de OSCE privind reglementarea transnistreană este un fals

0
16 Aug 2012 12:14:08
Autor: adevarul
Documentul anonim poartă antetul preşedinţiei irlandeze a OSCE
Documentul anonim poartă antetul preşedinţiei irlandeze a OSCE

Ieri, presa rusească a publicat un document cu antetul oficial al preşedinţiei irlandeze a OSCE şi cu semnătura Ninei Ştanski, şeful aşa-zisului minister de externe de la Tiraspol. Documentul conținea un plan de reglementare a problemei transnistrene ce presupune federalizarea Republicii Moldova.

„Precizăm că documentul apărut pe un portal web din Rusia, care ar conţine un plan elaborat de OSCE privind reglementarea transnistreană este un fals“, a delcarat Per Enerud, purtătorul de cuvânt al Misiunii OSCE în Moldova.

Reamintim că din textul planului reieșea că Transnitria va avea un statut special în cadrul Republicii Federative Moldoveneşti. Acesta prevedea că procesul de stabilire a statului Transnistriei în calitate de regiune cu statut special a Republicii Moldova va decurge în trei etape, fiecare cu o durată nu mai mare de şase luni.

DOCUMENT OSCE a elaborat un plan de reglementare a problemei transnistrene ce presupune federalizarea Republicii Moldova

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările