Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Partidele proeuropene au decis formarea unei alianţe în Consiliul Municipal Chişinău

0
3 Sep 2015 12:19:27
Autor: Adevărul Moldova
Şedinţa de constituire a CMC a avut loc în data de 28 iulie. FOTO Alexandru Tarlev
Şedinţa de constituire a CMC a avut loc în data de 28 iulie. FOTO Alexandru Tarlev

Partidele proeuropene au decis să formeze o alianţă în cadrul Consiliului Municipal Chişinău. Semnarea acordului este planificată pentru această seară, la ora 20:00.

Primarul oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că în ultimele săptămâni au avut loc negocieri între PL, blocul "Iurie Leancă", PLDM şi PD. „Negocierile dau rod, lucrurile sunt aproape rezolvate, mai este nevoie de consultări în cadrul partidelor. Pentru ora 20:00 este anunţată semnarea Acordului pentru consituirea alianţei. Mâine mai mulţi colegi au activităţi programate, alţii nu vor fi în Chişinău. Nu amânăm, rezolvăm problemele astăzi", a precizat Dorin Chirtoacă. 
 
Amintim că şedinţa de constituire a CMC a avut loc în data de 28 iulie, în cadrul căreia au fost aleşi preşedinţii fracţiunilor. După alegerile locale generale din iunie, socialiştii au obţinut 19 mandate de consilieri, liberalii - 17, Blocul electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova–Iurie Leancă" – şase mandate, PCRM – trei mandate, PLDM - două mandate, PDM – un mandat.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările