Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Patru bărbaţi din R. Moldova, reţinuţi după ce ar fi estorcat bani de la şoferi de microbuze pe rute internaţionale

0
18 May 2022 10:13:51
Autor: Iurii Botnarenco

Oamenii legii din Republica Moldova au destructurat activitatea unui grup infracţional organizat, care estorcau bani de la şoferi de microbuze care circulă pe rute internaţionale.

Grupul era format din opt cetăţeni moldoveni, care estorcau bani de la şoferii din Moldova care circulau în afara ţării, cu microbuzele şi autocarele destinate transportării pasagerilor şi coletelor. Potrivit materialelor dosarului, aceştia pretindeau taxe săptămânale de protecţie.

Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau în Paris, Franţa, aceştia l-au şantajat cu aplicarea armei şi violenţei periculoase pentru viaţă şi sănătate pe un cetăţean moldovean – şofer de microbuz care circula pe rute internaţionale, iar ca urmare, au dobândit de la acesta mijloace băneşti în sumă totală de până la 5.000 euro.

Urmare a percheziţiilor la membrii grupului, oamenii legii au depistat şi ridicat sume impunătoare de mijloace băneşti, bijuterii şi alte obiecte de preţ, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supuse expertizării.

Totodată, în baza probelor existente, patru membri ai grupului au fost reţinuţi şi plasaţi în arest pentru 30 de zile, urmare a demersurilor procurorilor PCCOCS, care pe parcursul investigaţiilor se prevalează de prezumţia nevinovăţiei. Ceilalţi patru membri au fost anunţaţi în căutare internaţională.

Actualmente, oamenii legii sunt în curs de identificare a altor părţi vătămate, care încă nu s-au adresat la autorităţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările