Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Peste 16 mii de tone de păcură vor fi eliberate din rezerva de stat pentru Termoelectrica

3
22 Oct 2021 11:32:59
Autor: Iurii Botnarenco

Agenţia Rezerve Materiale urmează să elibereze din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către compania „Termoelectrica” SA, 16.500 tone de păcură. Hotărârea a fost aprobată de Guvern vineri, 22 octombrie, transmite IPN.

Ministrul Afacerilor Anterne, Ana Revenco, a precizat că statul intervine pentru soluţionarea situaţiei excepţionale create pe piaţa gazelor naturale, cu scopul  asigurării securităţii energetice a ţării şi protecţiei populaţiei.

În condiţiile situaţiei de criză privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova, 

„Termoelectrica” a fost trecută la arderea păcurii. Reieşind din faptul că, pe 15 octombrie, întreprinderea a epuizat stocul disponibil personal de păcură, pentru a nu stopa procesul tehnologic de producere a energiei electrice şi termice, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis eliberarea cantităţii de 16.500 tone de păcură din rezervele de stat.

„Arderea păcurii eliberate va permite asigurarea populaţiei şi instituţiilor importante cu caracter social – grădiniţe, spitale, şcoli etc. – cu energie electrică, dar şi agent termic în perioada rece a anului. Arderea păcurii din rezervele de stat asigură procesul de livrare a agentului termic şi electric beneficiarilor de serviciile S.A. „Termoelectrica”, fapt ce permite menţinerea unui tarif stabil pentru consumatori şi economisirea gazelor naturale, fără a fi ridicate tarifele achitate de populaţie”, a mai spus Ana Revenco.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
22.10.2021, 18:01:32

Comentariu considerat abuziv.

Danny Johnson
22.10.2021, 21:29:45

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Inainte sa supendati acest cont, aruncati si voi o privire la respectivul grafic, si banati conturile evident platite pentru a dezinforma. Pana cand nu veti face acest lucru, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

Groza Carmen
22.10.2021, 22:29:36

Bre, da păcura pare ecologică?! Parcă trecea și Moldova la ecoFuel... și greenEnergy...

-7 (7 voturi)
Modifică Setările