Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Piscinele din R. Moldova îşi reiau activitatea

0
7 Aug 2020 17:41:17
Autor: Iurii Botnarenco

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că, începând cu 10 august, piscinele din R. Moldova îşi pot relua activitatea cu condiţia respectării prevederilor Instrucţiunii de funcţionare a piscinelor/bazinelor de înot în condiţiile situaţiei pandemice prin infecţia COVID-19.

Premierul Ion Chicu a anunţat vineri, 31 iulie, în cadrul şedinţei Guvernului, că activitatea piscinelor din R. Moldova va fi sistată, începând cu 1 august, pe durata stării de urgenţă în sănătate publică. Ion Chicu a precizat că decizia respectivă a fost aprobată de Comisia Naţională de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. 

Premierul afirma atunci că situaţia în zonele de agrement este una alarmantă, în special în cazul piscinelor, deoarece nu se respectă recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte lupta cu noul coronavirus.

Până la ora actuală, au fost raportate 26.990 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 835 de decese, dintre care 30 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 54 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 18.918 de persoane, 419 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 29 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 825, asistenţi medicali - 1.477, personal auxiliar - 358, infirmiei - 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii