Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Poliţia încearcă să blocheze Marşul Unirii

2
16 May 2015 14:21:13
Autor: Alexandru Filimon
Autorităţile Republicii Moldova
au recurs la intimidări pentru a opri marşul de la Chişinău FOTO: Adevărul
Autorităţile Republicii Moldova au recurs la intimidări pentru a opri marşul de la Chişinău FOTO: Adevărul

Autorităţile Republicii Moldova au recurs la intimidări pentru a opri marşul de la Chişinău, organizat de Tinerii Moldovei şi Platforma Unionistă Acţiunea 2012, cu ocazia împlinirii a 203 ani de la divizarea Republicii Moldova. 50 de membri ai organizaţiei Tinerii Moldovei, dar şi 40 de liceeni sunt împiedicaţi de către poliţie, prin diverse mijloace, să participe la manifestaţie.

Un autocar cu 50 de membri ai organizaţiei Tinerii Moldovei şi alte persoane care doresc să participe la manifestaţia care a început la ora 14:00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt blocaţi şi legitimaţi de poliţie la Cahul. Şoferii refuză să pornească spre Chişinău, informează InfoPrut.

Liderul grupului din Cahul a precizat pentru ziarul Timpul că poliţiştii au mers acasă la şoferii companiilor locale de transport unde i-au ameninţat să nu pornească spre Chişinău căci vor fi opriţi şi li se vor lua numerele de înmatriculare. Grupul de manifestanţi din Cahul va încerca să ajungă la Chişinău cu transportul de linie.

În acelaşi timp, aproximativ 40 de liceeni din raionul Floreşti au fost avertizaţi telefonic, prin intermediul părinţilor, de către poliţie că, dacă vor participa astăzi la manifestaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, vor avea de suferit ca în timpul protestelor de pe 7 aprilie 2009, informează InfoPrut.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

crayven
17.05.2015, 01:05:46

Dp unire trebuie o restructurare a politiei mai mult loiala Rusiei decat propriului popor....

Camelian Propinatiu
17.05.2015, 11:15:44

Unionistul George Simion a fost expulzat cu interdictie 5 ani de a trece Prutul pentru ca, in modelul intelligence despre RO, se considera ca la Bucuresti nu mai exista miscare civica decât la ordin. Dealtfel, basarabenii s-au cam descurcat singuri si pâna acum, cât ne-am indoit in postromânism: http://propinatiu.ro/carti de stindardele cu Eminescu si Stefan cel Mare. Sau de fezabilitati: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/44628/Citi-bani-ne-ar-costa-unirea-cu-Basarabia.html http://www.contributors.ro/editorial/unire-cu-basarabia/