Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Poliţist din Criuleni, reţinut pentru corupere activă

0
16 Jun 2021 10:50:14
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol Sursa IPN
FOTO simbol Sursa IPN

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în cooperare cu Serviciul protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) şi Procuratura Anticorupţie au documentat acţiunile ilegale comise de către un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Criuleni.

Acţiunile infracţionale s-au exprimat prin faptul că funcţionarul a propus şi oferit unui angajat al SIS, atât personal, cât şi prin intermediari, mijloace financiare în valoare de 500 de euro.

Banii erau oferiţi pentru îndeplinirea unei acţiuni ce ţine de exercitarea atribuţiilor funcţiei,  şi anume pentru urgentarea şi soluţionarea pozitivă a procedurii de acordare a dreptului de acces la secretul de stat.

În consecinţă, în temeiul unor bănuieli rezonabile a fost iniţiat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova (Corupere activă). Urmare a transmiterii mijloacelor financiare ofiţerului de informaţii, angajatul IP Criuleni a fost reţinut pentru 72 de ore.

În continuare sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor şi complicitatea altor persoane în acest caz.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările