Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Precizări privind calitatea echipamentelor medicale donate de România

0
8 Jul 2020 15:44:11
Autor: Iurii Botnarenco

Echipamentele donate Republicii Moldova respectă toate cerinţele de performanţă conform standardelor în vigoare. Toate echipamentele donate respectă cerinţele de etichetare şi marcare a ambalajului. Măştile donate respectă numărul standardului european.

Precizările în cauză sunt făcute într-un comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova, care citează Ministerul Sănătăţii al României, şi vin ca urmare a unor articole şi postări denigratoare apărute în mass media şi pe reţelele de socializare din Republica Moldova, privind pretinsa calitate necorespunzătoare a echipamentelor medicale donate la 7 mai anul curent de România, pentru combaterea pandemiei de COVID-19, transmite IPN.

Ministerul Sănătăţii al României notează că toate echipamentele donate au marcaj CE plus raport testare, declaraţia de conformitate CE a producătorului, Certificatul de la producător, avizul de funcţionare plus anexe emise de ANMDMR pentru distribuitor. În urma realizării recepţiei echipamentelor înainte de a fi donate, nu au fost constatate deficienţe.

„Ambasada României în Republica Moldova regretă că ajutorul umanitar oferit la momentul oportun, cu generozitate, dezinteresat şi necondiţionat de poporul român cetăţenilor Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 a ajuns subiect de dispute politice”, se arată într-un comunicat de presă.

Echipamentele medicale donate de România Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 la 7 mai anul curent auo valoare financiară de circa 3,5 milioane de euro.

https://www.ipn.md/ro/precizari-privind-calitatea-materialelor-si-echipamentelor-medicale-donate-de-7967_1074727.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările