Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Precizările autorităţilor privind locurile disponibile în spitalele cu profil COVID-19

0
5 Jun 2020 13:17:33
Autor: Iurii Botnarenco

Numărul de paturi disponibile în spitalele cu profil COVID-19 este o cifră flexibilă, care creşte sau descreşte în funcţie de situaţia epidemiologică. La momentul actual, o problemă este distribuţia acestora, care este neuniformă. Există instituţii cu o capacitate mai mare de locuri libere şi altele cu capacitate limitată.

Este răspunsul şefei Direcţiei politici în domeniul asistenţei medicale spitaliceşti la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Lupu, la întrebarea cu referire la numărul de paturi disponibile în spitalele cu profil COVID, transmite IPN.

Svetlana Lupu a menţionat că numărul de locuri poate fi sporit la necesitate şi poate descreşte în cazul în care situaţia epidemiologică este mai relaxată. „Am avut spitale care şi-au încheiat activitatea şi pot în orice moment fi relansate, deoarece avem deja instituţiile pregătite, personalul medical instruit, circuitele şi fluxurile şi tot ce ţine de sistemul de control infecţios şi sistemul de calitate deja funcţionale”, a spus aceasta.

Şefa Direcţiei politici în domeniul asistenţei medicale spitaliceşti a adăugat că un număr foarte mare de pacienţi care ajung concomitent la spital este o provocare pentru sistemul sănătăţii şi mai ales pentru sistemul spitalicesc. Iată de ce, sistemul de sănătate mizează pe ajutorul populaţiei şi al autorităţilor. Este necesar ca toţi să manifeste prudenţă, să respecte toate măsurile de control infecţios care sunt impuse, astfel ca spitalele să-şi desfăşoare activitatea fără aglomerări, suprasolicitări şi să se axeze pe calitate şi pe rezultate bune.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat în această dimineaţă, 5 iunie, pe pagina sa de Facebook că „locuri în spitale mai avem pe cinci zile”.

https://www.ipn.md/ro/precizarile-msmps-referitor-la-locurile-disponibile-in-spitalele-cu-7967_1074008.html
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările