Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Precizările Poliţiei de Frontieră privind dispariţia unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova

0
22 Jul 2019 14:26:36
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Poliţia de Frontieră vine cu unele precizări şi detalii pe cazul dispariţiei unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova. Avionul ar fi traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca, pe 19 iulie curent, la ora 17:45.

Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localităţii Cucurizeni, raionul Orhei, şi nu a mai fost găsit.

Totodată, despre trecerea avionului prin regiunea necontrolată a frontierei de stat a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.
 
Poliţia de Frontieră anunţă că va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menţinerea unei colaborări şi schimb de informaţii cu grănicerii ucraineni, dar şi cu Poliţia de Frontieră din România.
 
Conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii