Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Judecătoriei Glodeni, prins cu mită, a fost suspendat din funcţie

0
29 Apr 2014 10:30:40
Autor: Adevărul Moldova
Preşedintele suspendat al Judecătoriei Glodeni, Ion Cazacu FOTO Judecătoria Glodeni
Preşedintele suspendat al Judecătoriei Glodeni, Ion Cazacu FOTO Judecătoria Glodeni

Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcţie pe Ion Cazacu, preşedintele Judecătoriei Glodeni, care acum două săptămâni a fost reţinut în timp ce lua mită 10.000 de lei de la un inculpat.

Centrul Naţional Anticorupţie a anunţat că pentru această sumă bărbatul urma să fie absolvit de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

Atât magistratul care a luat mită, cât şi inculpatul care a dat mită au fost reţinuţi. Operaţiunea a avut loc în incinta Judecătoriei din oraşul Glodeni.

Potrivit paginei web a Judecătoriei Glodeni, Ion Cazacu are 53 de ani şi este magistrat din 1990. În perioada 2002-2012, a activat ca avocat la Bălţi şi la Făleşti, apoi a revenit în magistratură. La 14 noiembrie 2012, preşedintele Nicolae Timofti l-a numit în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Glodeni.

La începutul lunii aprilie, în premieră pentru Republica Moldova, un magistrat învinuit de corupţie a fost condamnat la închisoare cu executare. Sentinţa a fost emisă pentru judecătorul Gheorghe Popa din Teleneşti, reţinut în octombrie 2013, după ce a primit 200 de dolari de la avocatul unei părţi într-un litigiu civil. Magistratul a fost condamnat la 7 ani de închisoare şi obligat să achite o amendă de 160.000 de lei. De asemenea, timp de 10 ani nu va avea dreptul să ocupe funcţii publice.

De cealaltă parte, judecătorul de la Curtea de Apel Bender, Nicolae Nogai, acuzat că a legalizat înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor de la Moldova Agroindbank, a fost achitat pe 25 aprilie de Judecătoria raionului Căuşeni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii