Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Primăria Chişinău va amenaja o parcare în garajul Parlamentului

0
21 Feb 2020 16:07:01
Autor: Iurii Botnarenco

Autorităţile municipale planifică să amenajeze o parcare în garajul Parlamentului. Este vorba despre trei etaje din cele cinci. Concomitent, municipalitatea identifică şi alte adrese, dar şi eventuale parteneriate, pentru a asigura locuri de parcare, începând cu zona centrală. Despre aceasta a anunţat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul prezentării raportului de activitate la o sută de zile de la preluarea mandatului, transmite IPN.

Potrivit primarului, sunt investitori privaţi care ar putea să se implice în construcţia parcărilor. Potrivit estimărilor, capacitatea parcărilor multietajate ar fi de 700-1.000 de locuri. Dacă parcarea va fi cu sau fără plată se va decide în funcţie de instrumentul financiar pe care îl va identifica municipalitatea.

De asemenea, autorităţile sunt în proces de identificare şi negociere a unei sume de 70 de milioane de lei care ar permite amenajarea parcărilor pe carosabil pe mai multe străzi, altele decât cele magistrale. În zona centrală ar fi nevoie de circa zece mii de locuri de parcare, iar pentru început vor fi amenajate patru mii.

Ion Ceban a mai spus că în următoarea etapă urmează şi iniţierea proiectului de organizare a benzilor dedicate pentru transportul public pe principalele străzi din oraş, Puşkin, Bodoni şi Ştefan cel Mare şi Sfânt.

https://www.ipn.md/ro/primaria-va-amenaja-o-parcare-in-garajul-parlamentului-7967_1071675.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii