Actualitate

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Principesa Margareta a României şi principele Radu au fost huiduiţi de comunişti la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău

30
8 Oct 2013 13:09:33
Autor: Andrei Rizescu
Reprezentanţii Casei Regale a României sosiţi la Chişinău au fost huiduiţi de ultranaţionaliştii comunişti Sursa: Publika.md
Reprezentanţii Casei Regale a României sosiţi la Chişinău au fost huiduiţi de ultranaţionaliştii comunişti Sursa: Publika.md

Principesa Margareta şi principele Radu de România au fost huiduiţi de ultranaţionaliştii comunişti în timp ce-au depus o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău.

Opt manifestanţi pro-comunişti au scandat azi lozinici anti-româneşti lângă statuia lui Ştefan cel Mare şi au blocat calea principesei Margareta şi a principelui Radu de România, în timp ce depuneau o coroană de flori la piciorul monumentului.

Actele de huliganism nu s-au oprit aici. Manifestanţii ultranaţionaliştii au scandat „Prinţul român în Moldova e străin!“, „Trăiască şi-n florească republica moldovenească!“, „Ştefan cel Mare a fost Muşatin“ şi „Afară din Moldova!“.

Deşi ceremonia oficială a fost deranjată, niciun poliţist n-a intervenit pentru a aplana situaţia. Chiar şi aşa, familia regală s-a închinat la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a depus florile într-un colţ al monumentului.

Casa Regală a României a avut, ulterior, o scurtă reacţie pe pagina de Facebook: „Suntem întristaţi că există încă persoane atât de nefericit manipulate de propaganda comunistă“. Şi Primăria Chişinăului a condamnat, printr-un comunicat, acţiunilor moldoveniştilor comunişti.Principesa Margareta a României şi soţul ei, principele Radu, au venit ieri la Chişinău pentru o vizită de trei zile. Familia regală a vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei, precum şi câteva instituţii de învăţământ din Chişinău. 

Mâine, vicepreşedinţii Parlamentului vor organiza un dineu pentru musafirii cu sânge albastru, de peste Prut. Pe 10 octombrie, în ultima zi din cadrul acestei vizite, reprezentanţii Casei Regale a României vor avea întâlniri cu mitropolitul Petru al Basarabiei şi cu Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Dumitru Mihaluta
8.10.2013, 13:21:46

ACEI COMUNISTI SUNT ANALFABETI ..EI SUNT RUSI NU ROMANI .. EI NU CUNOSC ISTORIA ADEVARATA ...TREBUIESC DEPORTATI IN SIBERIA ASA CUM AU PATIT SI BUNICII SI PARINTII NOSTRI !!

+14 (22 voturi)
cocor
8.10.2013, 14:44:04

Buuuuuuuuuuuuun si unde erau romanii???????

+3 (5 voturi)
Vasile Taranu
8.10.2013, 13:33:49

Oare pe blazonul familiei e si cocosul de lupta? Si trebuie spus Principele Radu de Iasi pe langa Gara...cu buletin de Romania.

-7 (13 voturi)
cuore hombra
8.10.2013, 13:35:36

poate daca inceracu sa vorbesca cu ei ruseste, ar fi trecut la aclamatii si ar fi propusi ca rat si tarina. Ca asa sunt "moldoveni" lui Voronin

+4 (6 voturi)
Valeriu Rotaru
8.10.2013, 14:53:43

RUSINE PENTRU POPORUL NOSTRU CA PERMITE UNOR INDIVIZI MANCURTI, FARA 7 ANI DE ACASA SI CARE NU STIU SA SE COMPORTE IN SOCIETATE, SA NE STRICE IMAGINEA SI REPUTATIA IN LUME!

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările