Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Procuratura va verifica de ce sunt tergiversate dosarele deschise pentru îmbogăţire ilicită. Printre cei vizaţi sunt Constantin Ţuţu şi Nicolae Chitoroagă

0
15 Oct 2021 09:21:25
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol Sursa Shutterstock
FOTO simbol Sursa Shutterstock

Procuratura Anticorupţie a anunţat vineri, 15 octombrie, că a iniţiat verificarea dosarelor penale de interes public privind îmbogăţirea ilicită, care au fost deschise pe numele ex-judecătorilor Ion Druţă şi Oleg Sternioală, ex-procurorul-şef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul democrat Constantin Ţuţu.

Prin aceste acţiuni, Procuratura Anticorupţie vrea să stabilească evoluţia investigaţiilor şi motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluţii legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. 

Procuratura a menţionat că de la momentul pornirii urmăririlor penale pe cazurile respective au trecut deja doi ani.

Mai mult, controlului vor fi supuse şi alte procese/cauze penale cu privire la cazuri de corupţie, care prezintă un interes sporit pentru societate, inclusiv cele care au fost subiect al flashmob-ului din 12.10.2021 în faţa Procuraturii Generale. Mai exact, este vorba despre dosarele penale clasate privind finanţarea ilegală a PSRM (dosarul Bahamas) şi dosarul în care Igor Dodon a fost surprins luând o pungă de la ologarhul Vlad Plahotniuc.

Procuratura Anticorupţie accentuează că „toate activităţile se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Codului de procedură penală şi sunt menite să asigure realizarea eficientă a scopul legii penale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale fiecărei persoane.”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările