Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Procurorii cer arestarea lui Ilan Şor

0
26 Jun 2019 15:14:22
Autor: Dan Anghel

Procurorii anticorupţie au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile ale deputatului Ilan Şor. Procurorul şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, Adriana Beţişor, a declarat pentru IPN că sechestrul este pus în cadrul unui dosar pentru fraudă bancară, care se află în gestiunea instituţiei.

Procurorii au aplicat sechestru pe automobile, terenuri, clădiri, cote sociale în întreprinderi care au fost recunoscute ca „părţi şi elemente responsabile de faptele incriminate”. Valoarea bunurilor sechestrate nu este specificată.
 
Ilan Şor are statut de învinuit în dosar. Potrivit Adrianei Beţişor, procurorul anticorupţie va înainta, astăzi, la Curtea de Apel Cahul un demers pentru arestarea lui Ilan Şor.
 
În spaţiul public şi în plenul Parlamentului s-a vorbit despre faptul că Ilan Şor a părăsit teritoriul Republicii Moldova.
 
În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii