Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Procurorul municipiului Chişinău va avea zece adjuncţi

0
30 Jan 2020 12:13:55
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Procurorul-şef al Procuraturii municipiului Chişinău va avea zece adjuncţi. În prezent are cinci adjuncţi, care sunt şi şefii celor cinci oficii – Centru, Botanica, Râşcani, Buiucani şi Ciocana. Ca urmare a acestor modificări, aprobate de Consiliul Superior al Procurorilor, cei cinci noi adjuncţi sunt şi adjuncţi în cadrul oficiilor Procuraturii municipiului Chişinău, transmite IPN.

Modificările au fost aprobate la solicitarea procurorului general. Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, situaţia este destul de complicată în municipiul Chişinău. Studiile indicatorilor de calitate şi cantitate în această instituţie, după fuzionarea procuraturilor din sectoare, relevă un management defectuos al oficiilor.

Alexandr Stoianoglo a menţionat că, după evaluarea activităţii procuraturii municipale pe parcursul ultimelor trei ani, s-a propus ca zece procurori din procuratura municipală, din cei 168, să fie adjuncţii procurorului municipiului Chişinău.

De asemenea, procurorul general a mai propus şi majorarea numărului de procurori în Procuratura Cahul, cu o unitate, din contul unei unităţi vacante în Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, aşa cum era anterior. Datele statistice de la finele anului 2019 arată că în gestiunea Procuraturii Cahul sunt 1025 cauze penale aflate în fază de urmărire penală. Potrivit lui Alexandru Stoianoglo, este un volum mare de lucru, fiind necesari mai mulţi procurori.

În aceeaşi şedinţă, CSP a anunţat concurs pentru mai multe funcţii vacante. Este vorba despre funcţiile de procuror-şef la Donduşeni, Drochia, Teleneşti, Floreşti, Ştefan Vodă şi Cahul.

https://www.ipn.md/ro/procurorul-municipiului-chisinau-va-avea-zece-adjuncti-7967_1071153.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii