Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Program extins pentru terminalele vamale, în perioada sărbătorilor de Paşti

0
24 Apr 2019 09:50:49
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO customs.gov.md
FOTO customs.gov.md

Toate posturile vamale interne vor activa fără întreruperi pe tot parcursul perioadei sărbătorilor pascale şi a minivacanţelor de 1 şi 9 mai. Totodată, acestea îşi vor extinde programul de activitate cu încă două sau trei ore, în funcţie de numărul de traversări, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal, se menţionează că la muncă se vor afla şi factorii de decizie din cadrul Aparatului Central, care au indicaţia să se deplaseze în posturile cu trafic sporit pentru a-i asista pe inspectori în acţiunile întreprinse pentru accelerarea circulaţiei transfrontaliere.

Pentru a fluidiza traficul transfrontalier, Serviciul Vamal a suplinit numărul de personal şi de echipamente de verificare. Vor fi utilizate toate pistele de control, inclusiv cele destinate corpului diplomatic sau de pe sensul opus de traversare etc. Măsurile au fost agreate atât cu Poliţia de Frontieră, cât şi cu instituţiile partenere din România şi Ucraina, astfel încât formalităţile de control să decurgă mai rapid pe ambele părţi ale frontierei.

În acelaşi timp, va fi intensificată şi activitatea echipelor mobile, care asigură cea de-a doua linia de control pe întreg teritoriul ţării, astfel încât să nu fie admise fraude.

Persoanele interesate pot afla mai multe informaţii privind orarul de activitate a terminalelor vamale în perioada menţionată prin intermediul Centrului unic de apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon + 373 22 574-111. Tot la acest număr, cetăţenii pot solicita informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot reclama eventuale abuzuri admise de către angajaţii Vămii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii