Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Propunerea lui Dodon privind anularea obligativităţii de a sta 14 zile în carantină la intrarea în ţară, respinsă de autorităţile din sistemul de Sănătate

0
3 Jul 2020 14:09:32
Autor: Iurii Botnarenco

La etapa actuală, sistemul de sănătate se abţine de la înlăturarea obligativităţii respectării regimului de autoizolare de 14 zile pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova. Precizările au fost făcute de către ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

„Propuneri sunt diferite, dar Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, le acceptă în dependenţă de evolutia situaţiei epidemiologice”, a menţionat Viorica Dumbrăveanu, întrebată dacă Comisia va da curs propunerii de a elimina obligativitatea autoizolării după data de 15 iulie, aşa cum a sugerat preşedintele ţării, Igor Dodon.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că, doar pe parcursul zilei de ieri, 2 iulie, au fost înregistrate patru cazuri COVID-19 de import. „În dependenţă de evoluţia epidemiologică, fiecare măsură restrictivă se va reexamină”, a adăugat ministra.

Luni, 29 iunie, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Dodon a anunţat că premierul Ion Chicu va propune Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică să fie scoasă obligativitatea de a sta 14 zile în autoizolare, după data de 15 iulie, pentru cetăţenii moldoveni care intră în Republica Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii