Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Propunerea de redeschidere a şcolilor din 1 septembrie va fi înaintată CNESP

0
10 Aug 2020 10:05:29
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol Shutterstock
FOTO simbol Shutterstock

Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică îi va fi înaintată propunerea ca atât şcolile, cât şi grădiniţele să fie redeschise din 1 septembrie. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon, după şedinţa comună cu premierul şi preşedintele Parlamentului, transmite IPN.

„Am discutat situaţia cu COVID-19. Cunoaşteţi că avem o situaţie nu simplă. Destul de multe cazuri sunt înregistrate, cu toate că ultima săptămână, săptămâna trecută avem o dinamică ce demonstrează o scădere cu 1,3% a cazurilor înregistrate. Săptămâna trecută am avut 2 998 de cazuri. Rata de contagiozitate este 1,05, care de asemenea, s-a micşorat faţă de săptămâna precedentă”, a menţionat preşedintele.

Potrivit şefului statului, s-a discutat despre redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor, pentru a oferi mai multă claritate părinţilor. În acest context, propunerea de redeschiderea din 1 septembrie va fi înaintată Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Până în prezent, în ţară au raportate 27,6 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanţul persoanelor răpuse de COVID-19 a ajuns la 845.

Instituţiile de învăţământ şi-au sistat activitatea din 11 martie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii