Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Protest la Chişinău: microbuzele nu vor circula luni până la ora 10.00

0
21 Feb 2020 11:30:15
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chişinău anunţă pentru luni, 24 februarie, o acţiune de protest. Microbuzele nu vor ieşi la linie până la ora 10.00.

Solicitat de IPN, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că dimineaţă nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută. Şoferii îşi vor relua munca după ora 10.00. Acţiunea de protest vine în urma ,,reacţiilor primarului general de Chişinău şi ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, joi, transportatorii au cerut Primăriei să-i invite la discuţii. Aceştia văd două căi de soluţionare a problemei: fie municipalitatea acceptă cererea de majorare a tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privaţi subvenţii în aceleaşi condiţii cu întreprinderile municipale de transport.

Într-o reacţie ulterioară, primarul general, Ion Ceban, a solicitat transportatorilor „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condiţiilor bune în transportul public, respectarea condiţiilor contractuale, acceptarea taxării electronice şi a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

https://www.ipn.md/ro/protest-la-chisinau-microbuzele-nu-vor-circula-luni-pana-7967_1071666.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii