Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Provocare șahistică pentru jurnaliști

0
6 Jan 2011 09:36:30
Autor: adevarul
Anatol Pâtov și Liubomir Madan, cel ma vârstnic și cel mai tânăr participant
Anatol Pâtov și Liubomir Madan, cel ma vârstnic și cel mai tânăr participant

Asociatia Presei Sportive din Moldova (APSM) a organizat un turneu de şah cu participarea jurnaliştilor. Evenimentul a avut loc la Clubul republican de şah şi joc de dame, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

În lupta pentru premiile puse în joc s-au angrenat opt participanţi. Învingător al turneului a fost declarat unul dintre cei mai experimentaţi şahişti-jurnalişti, candidatul în maeştri al sportului, Roman Rusov, managerul portalului sports.md. El şi-a invins toţi adversarii în cele şapte partide disputate. Pe treapta secundă a clasamentului s-a clasat Vasile Vatamanu, ziarist independent, ex-ofiţer de presă la Federaţia Moldovenească de Fotbal, care a totalizat cinci puncte. Cu un punct mai puţin a obţinut ocupantul locului trei, Pavel Bradescu, redactor-şef al publicaţiei Comitetului Naţional Olimpic „Sport Plus".


Conform regulamentului aprobat al turneului, toţi participanţii au beneficiat de premii băneşti. În finalul evenimentului, preşedintele APSM, Vladimir Colesnicenco, a oferit şi trei premii speciale: arbitrului turneului, Valeriu Racu, celui mai tânăr şahist Liubomir Madan (Radio Moldova) şi decanului de vârstă, Anatol Pâtov (Sport-Curier).

Conducerea APSM a decis să organizeze şi un turneu similar la joc de dame, care va avea loc cu ocazia sărbătorilor pascale.;


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările