Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Provocările de la Tiraspol: Un bărbat din Chişinău ar fi autorul atacului cu cocktail Molotov la comisariatul militar. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unui ofiţer SIS

6
24 May 2022 12:22:49
Autor: Iurii Botnarenco
Alexandru D., bărbatul din Chişinău acuzat de „structurile de forţă” din Transnistria că ar fi aruncat două cocktail-uri Molotov în clădirea Comisariatului Militar Republican, pe 12 mai 2022.
Alexandru D., bărbatul din Chişinău acuzat de „structurile de forţă” din Transnistria că ar fi aruncat două cocktail-uri Molotov în clădirea Comisariatului Militar Republican, pe 12 mai 2022.

Autorul atacului cu cocktail Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol, din 12 mai 2022, ar fi Alexandru D., un bărbat din Chişinău, în vârstă de 46 de ani. Acesta ar fi acţionat la indicaţiile unui ofiţer al Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău (SIS), scrie presa din stânga Nistrului.

Potrivit presei de la Tiraspol, Alexandru D. a fost recrutat de un ofiţer SIS, după ce bărbatul a fost anterior condamnat cu suspendare pentru huliganism, iar ulterior a fost reţinut pentru trafic de droguri. 

Profitând de situaţia vulnerabilă a bărbatului, ofiţerul SIS i-ar fi propus acestuia să colaboreze cu structurile de forţă de la Chişinău în schimbul libertăţii sale. Prin urmare, acestuia i s-a propus să incendieze comisariatul militar din Tiraspol, fiind ulterior instruit cum să acţioneze în acest sens.
 
Pentru fapta sa, individul ar fi primit 1.500 de lei (circa 75 de euro).
 
Actualmente, acesta riscă ani grei de închisoare, fiind acuzat de „procurorii” din Transnistria de „acte de terorism” şi „diversiune”.

Fiind interogat de „procurorii” din Transnistria, Alexandru D., a recunoscut şi-a recunoscut fapta.
   

Amintim că, pe 12 mai, în clădirea Comisariatului militar din Tiraspol au fost aruncate două cocktailuri Molotov. Unul a căzut pe trotuar, iar celălalt a rămas blocat între gratiile ferestrei. Angajaţii Comisariatului au intervenit rapid şi au stins flăcările.

Reamintim că autorităţile neconstituţionale din regiunea transnistreană au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în Transnistria au avut loc mai multe explozii asupra infrastructurii „de stat” a regiunii.

În seara zilei 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Pe 26 aprilie curent, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei. 

Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”.

Aşa-numitul „minister de interne” de la Tiraspol a acuzat autorităţile de la Kiev că ar fi folosit drone deasupra satului Cobasna, raionul Rîbniţa (teritoriu necontrolat de autorităţile de la Chişinău şi care se află la câţiva kilometri de Ucraina) unde se află depozitul cu muniţii sovietice, care, potrivit experţilor, este cel mai mare depozit de muniţii din Europa.

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

shi do
24.05.2022, 13:13:47

Să-i mai dea 5 lei și va spune ca l-a trimis CIA 🤣

-2 (6 voturi)
predex
24.05.2022, 16:11:33

Iar pentru 10 lei si-ar putea aduce aminte si de NSA si MI6

-2 (4 voturi)
Ionel Marcu
24.05.2022, 16:31:09

Și pentru 200.000 de ruble va declara că l-a trimis FSB!

+1 (3 voturi)
mihai radu
24.05.2022, 13:48:52

Iurii ce faci tată,citezi "autoritățile" transnistrene ?!

+4 (4 voturi)
Paul Cohen
24.05.2022, 16:08:30

....False flag in toata regula, playbook-ul Kremlinului. Imi aduce aminte de bancurile 'Intrebarilor la Radio Erevan' din anii '70. 'Este adevarat ca un angajat al Serviciilor Secrete Romanesti, la cererea Serviciilor de Securitate din Rep.Moldova au incendiat sediul securitatii din Tiraspol al republicii TMR? Raspuns: Da este adevarat, dar cu unele mici modificari: Nu era un angajat al Serviciilor Romane, ci un huligan, si nu a fost instruit de Serviciile Republicii Moldova, ci de FSB-ul Rusesc'. Sa vedem unde gaseste Rusia alti Nazisti/Fascisti/etc....

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările