Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Raportorul Parlamentului European: „Regimul de vize ar putea fi abolit către luna iulie“

0
2 Feb 2014 11:36:30
Autor: Adevărul Moldova
Tanja Fajon, raportorul Parlamentului European FOTO: abcnews
Tanja Fajon, raportorul Parlamentului European FOTO: abcnews

Regimul de vize în spaţiul european ar putea fi abolit pentru cetăţenii moldoveni către luna iulie a anului curent. Declaraţia a fost făcută de către raportorul Parlamentului European pentru liberalizarea regimului de vize, Tanja Fajon.

Tanja Fajon a spus că propunerea de ridicare a vizelor pentru moldoveni va fi supusă votului în comisia parlamentară pe 12 februarie. Ulterior, proiectul va fi dezbătut şi supus votului în Parlamentul European, în luna martie.

„Acest an va fi foarte important pentru Republicii Moldova. Ţara va începe călătoria sa spre UE. În calitatea mea de raportor în Parlamentul European, voi fi fericită să recomand anularea acestui regim. Moldova este prima ţară, printre statele Parteneriatului Estic, care a îndeplinit criteriile regăsite în Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize“, a spus oficialul adăugând că Parlamentul European va continua să monitorizeze parcursul reformelor derulate, potrivit IPN.

Aflată într-o vizită la Chişinău, Tanja Fajon a avut o întrevedere şi cu vicepremierul Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, precum şi cu reprezentanţi ai ministerelor, care au dat asigurări că Moldova face totul pentru a securiza frontierele, documentele de călătorie şi pentru a îndeplini alte condiţiile prevăzute. Sâmbătă, oficialul european a efectuat o vizită în regiunea transnistreană unde s-a întâlnit cu administraţia regiunii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările