Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Raportul Kroll va avea continuare. Caietul de sarcini a fost agreat de FMI şi BM

0
3 Aug 2015 07:13:00
Autor: Alexandru Filimon
Raportul Kroll
Raportul Kroll

Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară a examinat proiectul Caietului de sarcini pentru investigaţii financiare detaliate privind neregulile şi operaţiunile suspecte efectuate de „Banca de Economii”, „Banca Socială” şi „Unibank”.

Documentul va sta la baza procesului de investigare care urmează să fie o continuare a investigaţiei preliminare efectuată de compania „Kroll”. Şedinţa Comitetului a fost convocată de preşedintele acestuia, prim-ministrul Valeriu Streleţ, transmite IPN cu referire la un comunicat al Guvernului.

Proiectul Caietului de sarcini a fost finalizat recent de Banca Naţională şi agreat de către experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Вăncii Mondiale.

Participanţii la şedinţă au examinat clauzele Caietului de sarcini, înaintând propuneri de îmbunătăţire a acestuia. S-a menţionat importanţa selectării unei companii internaţionale cu renume pentru prestarea serviciilor respective, în baza unui concurs care va fi organizat de ВNM, în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi asigurării unei informări corecte a societăţii în acest sens.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a cerut persoanelor responsabile completarea Caietului de sarcini conform propunerilor parvenite în cadrul şedinţei şi prezentarea repetată a documentului definitivat la următoarea şedinţă a Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările