Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Guvernului Gaburici după protestul din centrul Chişinăului: E în interesul nostru să publicăm raportul Kroll

4
3 May 2015 21:59:42
Autor: Ion Surdu
Guvernul Gaburici, întrunit în şedinţă duminică seara FOTO Alexandru Tarlev
Guvernul Gaburici, întrunit în şedinţă duminică seara FOTO Alexandru Tarlev

După aproape cinci ore de la încheierea protestului de astăzi din centrul capitalei, Guvernul de la Chişinău s-a întrunit într-o şedinţă de lucru. Miniştrii au discutat despre posibilele "provocări şi riscuri de destabilizare a situaţiei din ţară".

Potrivit unui comunicat al Executivului, la şedinţă au fost convocaţi miniştri, conducători ai instituţiilor de ocrotire a normelor de drept şi a celor conexe.
 
Premierul a solicitat respectarea strictă de către instituţiilor vizate a drepturilor cetăţenilor ţării, neadmiterea reacţiilor agresive la posibilele provocări şi încercări de destabilizare a ordinii de drept. Chiril Gaburici a cerut instituţiilor de stat să monitorizeze situaţia în ţară şi să întreprindă măsurile necesare în vederea asigurării cetăţenilor cu servicii de calitate, neadmiterii blocajelor sau acţiunilor ce ar putea îngrădi interesele legale ale acestora.
 
De asemenea, şeful Cabinetului de miniştri a făcut apel către instituţiile responsabile să monitorizeze şi să ţină sub control ordinea publică, "pentru a nu admite violenţe şi dezordine în masă, periclitarea funcţionării instituţiilor de stat şi potenţialele încercări de vandalizare sau devastare a sediilor şi edificiilor". Prim-ministrul a mai solicitat serviciilor abilitate să nu admită intervenţia de orice gen a forţelor externe, care ar putea destabiliza situaţia social-politică, inclusiv să prevină posibilele atacuri cibernetice.
 
În context, Chiril Gaburici a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să instruiască poliţiştii, salvatorii şi pompierii, pentru asigurarea unei comunicări cu cetăţenii, strict în limita prevederilor legale. Şi a invitat organizatorii acţiunilor de protest la masa de dialog, pentru a-i prezenta revendicările formulate. ”Este în interesul Guvernului să soluţioneze criza din sistemul financiar-bancar, să stabilizeze situaţia economică din ţară, inclusiv să facă public raportul Kroll, odată cu soluţionarea interdicţiei din partea companiei”, a menţionat şeful Executivului. Şedinţa va avea loc luni, 4 mai.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Leonid Moldovanu
4.05.2015, 10:57:52

Pe mine ma mira cum se face ca cei de la psrm si mai ales Grceanii se face ca a luat apa in gura de parca nici nu ar fi implicata in acest dosar, sa credem ca cei de la Kroll au ajuns si la mis Grceanii.

Dana Cebotari
4.05.2015, 11:41:36

Pai Candu anterior nu tot asta a spus? nu a fost el cel care a declarat ca va insista pe seama acestu caz? pentru ca e de interes national subiectul?

Eduard Frunza
4.05.2015, 12:24:01

Candu de doua saptamini insista sa fie asigurata Transparenta, dar oare cit de necesara e publicarea, e pentru can can, e ca cetatenii sa aiba ce vb, dar arestarile le fac procuratua banii ii intorc cei d ela CNA, deci vident ca inteleg si avizele celor d ela Kroll care au spus clar ca publicarea diminueaza sansele de reusita a restituirii acelor bani.

Dana Cebotari
4.05.2015, 11:43:12

Apropo cel mai important din acst raport nu e publicarea sa, dar faptul ca banii vor fi intorsi inapoi, cel putin asa a declarat seful CNPF dupa audierea raportului de la Kroll

Modifică Setările