Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Procuraturii Generale la noile imagini video de la întrevederile dintre Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc

0
5 Jun 2020 14:26:15
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Procuratura Generală a anunţat că, potrivit procurorului-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu dispune de date despre deţinerea, în cadrul Procuraturii Anticorupţie, a vreunui stick care ar conţine imagini video integrale de la întrevederile pe care le-a avut Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc, în vara anului 2019. Totodată, Procuratura a comunicat că a iniţiat un proces de verificare a acestei informaţii.

„Reieşind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvenţelor precedente, fiind invocate acţiuni pretins ilegale ale Preşedintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiaşi proces penal, iniţiat anterior, în baza denunţurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase şi deputatul Iurie Reniţă”, se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Deputatul Platformei DA Iurie Reniţă a publicat noi imagini video vineri, 5 iunie, de la una din întrevederile secrete pe care le-a avut Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc, în vara anului 2019. De această dată, preşedintele ţării îi spune lui Plahotniuc că el personal îi scrie „notele” lui Vladimir Putin.

Dodon şi Plahotniuc vorbesc despre crearea unei alianţe de guvernare între PDM şi PSRM, care urma să dureze până în 2023, şi scriu împreună un text prin care îl anunţă pe liderul de la Kremlin despre noua alianţă.
 
În rezultat, Iurie Reniţă a cerut Procuraturii Generale să investigheze şi aceste imagini şi să-l tragă pe Igor Dodon la răspundere penală şi pentru trădare de patrie.
 
La rândul său, Igor Dodon continuă să susţină că dânsul a mers conştient la întrevederile cu Vlad Plahotniuc, pentru că urmărea un scenariu prin care să-l facă pe acesta să piardă puterea în R. Moldova.
 
„Pentru cei care au cerut un comentariu referitor la noile imagini publicate de conservele oligarhice, răspund: acelea sunt imagini din aceeaşi partidă de şah dinaintea debarcării regimului oligarhic. Aşa s-a jucat acea partidă de şah politic cu un adeversar periculos. S-a jucat abil, inteligent şi cu şah-mat (checkmate) la final. Perdanţii-oligarhi au rămas doar cu fuga şi răzbunarea. Iar ţara şi cetăţenii au avut de câştigat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Procuratura Generală a anunţat miercuri, 27 mai, că în baza denunţurilor depuse de către liderul PPDA, Andrei Năstase, şi deputatul PPDA Iurie Reniţă, procurorii au iniţiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate înregistrările video în care preşedintele Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM Vlad Plahotniuc o pungă, în care se presupune că ar fi fost bani.

Amintim că deputatul Iurie Reniţă a prezentat luni, 18 mai, noi imagini video de la una din întrevederile secrete dintre Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, din iunie 2019. În imagini se vede cum Igor Dodon primeşte o sacoşă de la Vlad Plahotniuc.  

Igor Dodon susţine că noile imagini video sunt trucate. „Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările şi sunt sigur ca vor descoperi falsul şi manipularea care stau in spate, aşa cum au descoperit şi la precedentele imagini”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările