Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Procuraturii la imaginile video în care apare ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceauş

0
17 May 2021 12:58:45
Autor: Dan Anghel
Nicolae Ceauş, judecătorul ucrainean răpit în centrul Chişinăului pe 3 aprilie 2021.
Nicolae Ceauş, judecătorul ucrainean răpit în centrul Chişinăului pe 3 aprilie 2021.

Procurorii precizează că imaginile video cu ex-judecătorul ucrainean Mykola Chaus, mediatizate în spaţiul public, sunt în proces de verificare de către organul de urmărire penală şi de către cel care asigură activitatea specială de investigaţie pe dosarul răpirii acestuia. Precizările vin în contextul unui video în care fostul magistrat declară că nu a fost răpit.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale menţionează că, în ceea ce ţine de evoluţiile pe dosar, urmărirea penală este în plină desfăşurare, iar cele două persoane investigate în această cauză se află în stare de arest. Cu noi informaţii se va revi „odată ce vor deveni disponibile date cu relevanţă de amploare pentru public”.

Fostul judecător din Ucraina, Mykola Chaus, susţine că este viu, sănătos, se simte bine şi că în acest moment se află în siguranţă. Într-un video publicat pe Telegram, ex-magistratul ucrainean menţionează că nu poate spune unde se află, dar este nevoit să dea de ştire pentru că mulţi încearcă să speculeze cu o aşa-zisă răpire. Potrivit lui, cu îi este convenabil acest lucru, rămâne doar să ne dăm seama. „Oamenii implicaţi se temeau şi se tem că am să mă întorc şi am să încep a vorbi. Le mulţumesc prietenilor mei care m-au ajutat să fug de la închisoare şi de la moarte sigură”, a mai spus Mykola Chaus.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările