Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Renato Usatîi a fost anunţat în căutare internaţională de Federaţia Rusă

0
23 Jul 2020 20:54:00
Autor: Iurii Botnarenco

Ministerul Afacerilor Interne din Federaţia Rusă l-a anunţat în căutare internaţională pe primarul de Bălţi, Renato Usatîi. Presa rusă scrie aceasta este o procedură necesară în contextul în care următorul pas va fi transmiterea către INTERPOL a dosarului penal deschis pe numele lui Renato Usatîi în Federaţia Rusă.

Anterior, Renato Usatîi afirmă că atât dosarul penal deschis pe numele lui în Federaţia Rusă, cât şi procesul de anunţare în căutare ar fi iniţiate la iniţiativa lui Igor Dodon, prin intermediul fiului procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika.

Renato Usatîi consideră că prin aceste acţiuni se încearcă neadmiterea sa la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, dar şi la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că Renato Usatîi a fost pus sub acuzare vineri, 24 aprilie, de către anchetatorii din Federaţia Rusă. Politicianul este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare criminală care s-a ocupat cu „operaţiuni valutare ilegale”. 

Anteiror, Renato Usatîi a declarat, la emisiunea Cotidianul Live, că dosarul penal deschis pe numele său în Rusia este fabricat la insistenţa lui Igor Dodon, care ar fi discutat acest subiect „cu oameni foarte influenţi” din Rusia. Usatîi spune că este o aberaţie că dânsul ar fi putut spăla circa 16 miliarde de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările