Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Rep. Moldova. CNESP recomandă prelungirea vacanţei elevilor în localităţile cu cod roşu

1
28 Oct 2021 12:14:59
Autor: Iurii Botnarenco

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică îi recomandă Ministerului Educaţiei şi Cercetării să examineze posibilitatea de a extinde cu o săptămână vacanţa de toamnă a elevilor în localităţile în care este stabilit pragul de alertă roşu, transmite IPN.

Într-o hotărâre a CNESP se recomandă prelungirea vacanţei până pe 7 noiembrie pentru elevii din instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Este vorba despre teritoriile în care este stabilit pragul de alertă roşu.

Prin aceeaşi hotărâre, CNESP a instituit, până pe 30 noiembrie inclusiv, starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Autorităţile fac trimitere la evoluţia situaţiei pandemice, menţionând agravarea indicatorilor epidemiologici. În ţară sunt 14,2 mii cazuri active de COVID-19. Incidenţa în ultimele şapte zile a constituit 308 cazuri la 100 mii de persoane, în creştere cu 16% comparativ cu săptămâna precedentă. Mortalitatea prin această infecţie în ultimele şapte zile a ajuns la 6,9 decese la 100 mii populaţie, în creştere cu 18% comparativ cu săptămâna precedentă şi cu 156% comparativ cu luna precedentă.

Vacanţa de toamnă a elevilor, planificată pentru 27-31 octombrie, a început mai devreme,  din 23 octombrie, Ministerul Educaţiei motivând prin situaţia epidemiologică gravă, care impune măsuri de limitare a răspândirii infecţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 23:29:47

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările