Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Republica Moldova a câştigat Premiul ONU pentru Serviciul Public

0
15 May 2013 16:40:58
Autor: Adevărul Moldova
Moldova, desemnată printre câştigătorii Premiului ONU pentru Serviciul Public. FOTO un.md
Moldova, desemnată printre câştigătorii Premiului ONU pentru Serviciul Public. FOTO un.md

Republica Moldova a fost desemnată, pentru prima dată, printre cei cinci câştigători ai Premiului ONU pentru Serviciul Public, ediţia 2013. Trofeul a fost oferit pentru  setul de iniţiative privind sporirea transparenţei decizionale şi majorarea gradului de participare a societăţii civile în acest proces, lansate şi implementate de către Cancelaria de Stat în perioada 2009-2012.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cele cinci premii au fost acordate în cadrul categoriei „Creşterea participării în procesul de adoptare a deciziilor prin intermediul unor mecanisme inovatoare“. Juriul a desemnat Moldova câştigătoare pentru Legea privind transparenţa în procesul decizional; crearea portalului www.particip.gov.md, dar şi constituirea Consiliului Naţional pentru Participare, care au îmbunătăţit dialogul dintre societatea civilă şi Guvern.

Lansat acum zece ani de către Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale al Naţiunilor Unite, concursul se adresează instituţiilor publice care au implementat proiecte inovatoare şi au identificat soluţii la provocările existente în serviciile publice naţionale.

Premiul ONU pentru Serviciul Public va fi înmânat la 23 iunie, ziua în care Naţiunile Unite îi celebrează pe angajaţii din serviciile publice din toată lumea. Din anul 2012, Ziua Funcţionarului Public este serbată şi în Republica Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările