Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Republica Moldova a înregistrat oficial vaccinul rusesc Sputnik V. Igor Dodon: „Exprim sinceră recunoştinţă partenerilor ruşi”

2
26 Feb 2021 15:40:15
Autor: Iurii Botnarenco
Vaccinul Sputnik V FOTO simbol Sursa Shutterstock
Vaccinul Sputnik V FOTO simbol Sursa Shutterstock

În Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V. Anunţul a fost făcut de către ex-preşedintele Igor Dodon vineri, 26 februarie.

Igor Dodon a precizat că livrările vaccinului în Moldova vor începe foarte curând. 

„Locuitorii ţării noastre vor obţine acces la vaccinul care este folosit în aproximativ 40 de ţări ale lumii, inclusiv europene şi este considerat de către experţi sigur şi cu o eficienţă înaltă”, a afirmat Igor Dodon pe reţelele de socializare.
 
Potrivit lui, înregistrarea cu succes a vaccinului în Moldova „a avut loc în pofida încercărilor aparatului preşedintelui Moldovei de a împiedica acest lucru.”
 
„Exprim sinceră recunoştinţă partenerilor ruşi pentru deschidere şi disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei şi cetăţenilor săi. De asemenea, exprim în mod repetat respectul profund şi recunoştinţa faţă de medicii din Moldova care, în condiţii de pandemie extrem de dificile, depun eforturi titanice pentru salvarea vieţilor cetăţenilor din Moldova”, a spus Igor Dodon.

Amintim că, anterior, Igor Dodon a anunţat că se va vaccina doar cu Sputnik V, deoarece nu are încredere în vaccinurile dezvoltate în UE şi SUA. Acelaşi lucru Igor Dodon l-a recomandat şi restul cetăţenilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mandrean Paul
26.02.2021, 19:55:25

@dodoane, una-i inregistrarea si alta-i administrarea, suina prorusa! O sa cumparati sputnik-ul rusesc cu valuta forte. O sa-l platesti tu si suinele care te sustin? Precis ca nu.

+1 (1 vot)
ion damian
27.02.2021, 10:42:22

dodoane sputnik-ul contine noviciok?

+1 (1 vot)
Modifică Setările