Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Republica Moldova trebuie să achite 9 mii de euro într-un caz de viol

0
23 Jan 2021 10:31:05
Autor: Iurii Botnarenco
Curtea Europeană a Drepturilor Omului FOTO simbol
Curtea Europeană a Drepturilor Omului FOTO simbol

Statul trebuie să achite 7 500 de euro, prejudiciu material şi moral, într-un caz de viol al unei minore din oraşul Bender. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis o decizie prin care a aprobat acordul de reglementare amiabilă a cauzei, semnat între reprezentanţii reclamantei şi Guvern. De asemenea, statul a fost obligat să achite şi suma de 1 500 de euro pentru cheltuielile de reprezentare în faţa CEDO, transmite IPN.

Asociaţia Promo-LEX, avocaţii căreia au reprezentat cazul, precizează că decizia CEDO se referă la o cauză de viol comunicată Guvernului pe 20 septembrie 2019. Cazul a avut loc la 25 iunie 2011 în municipiul Bender, când o minoră cu tulburări de sănătate mintală, a fost agresată sexual de către un vecin, în timp ce mama acesteia nu era acasă.

Urmărirea penală pe acest caz s-a desfăşurat cu mai multe încălcări şi abateri. Pe 24 aprilie 2013, Judecătoria Bender l-a condamnat pe bărbat la trei ani şi două luni de închisoare, suspendându-i condiţionat executarea pedepsei cu un termen de probă de doi ani. Totodată, l-a obligat să plătească zece mii de lei pentru prejudiciul cauzat.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările