Actualitate

articolul anterior articolul urmator

România va reabilita podurile de peste Prut şi va construi altul nou la Ungheni

0
27 Jul 2021 10:33:39
Autor: Iurii Botnarenco

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România are în derulare cinci proiecte, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor peste Prut şi pentru construirea unui nou pod la Ungheni. Anunţul a fost făcut de ministrul transporturilor din România, Florin Drulă, într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

Este vorba despre proiectul de reabilitare a Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti, pe DN 2B. Acesta a fost construit în 1949 şi are o lungime de 125 de metri. Execuţia lucrărilor a pornit în iulie şi se va încheia peste 9 luni. De asemenea, va fi reparat podul de la Albiţa – Leuşeni, pe DN 24B, podul de la Sculeni, pe DN 24, şi podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A. Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfăşura pe modelul Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti.

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai uşor şi mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Moldova”, a declarat Cătălin Drulă.

Alt proiect prevede construcţia unui pod nou la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, unde proiectarea este deja în derulare. Potrivit ministrului Cătălin Drulă, studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce se va obţine acordul de mediu aflat în procedură, va fi lansată licitaţia de proiectare şi execuţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările