Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Rusia anunţă că ar fi găsit medicamentul pentru tratarea infecţiei COVID-19

98
28 Mar 2020 16:05:55
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO TASS.RU
FOTO TASS.RU

Agenţia medico-biologică a Federaţiei Ruse a anunţat sâmbătă, 28 martie, că a creat un preparat pentru tratarea infecţiei COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă al agenţiei, medicamentul a fost elaborat după ce a fost consultată experienţa franceză şi cea chineză în acest domeniu.

Medicamentul a fost creat în baza preparatului „Meflochină” (Mefloquine), utilizat pentru tratarea malariei. 

„Medicamentul are selectivitate înaltă care blochează efectul citopatic al coronavirusului în structura celulară şi previne replicarea acestuia, iar efectul imunosupresiv al „Meflochinei” împiedică activarea răspunsului inflamator cauzat de virus. Adăugarea antibioticelor macrolide şi a penicilinelor sintetice nu numai că împiedică formarea unui sindrom bacterian-viral secundar, dar vă permite, de asemenea, să creşteţi concentraţia agenţilor antivirali din plasma sângelui şi plămânilor. Acest lucru va oferi un tratament eficient pentru pacienţii cu infecţie cu coronavirus de severitate variată”, a declarat şefa Agenţiei medico-biologice a Federaţiei Ruse, Veronica Skvorţova.

Cercetările au fost realizate în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi au fost propuse pentru includerea în recomandările metodologice ale Ministerului Sănătăţii din Federaţia Rusă privind prevenirea, diagnosticul şi tratarea coronavirusului.

„Mai mult ca atât, Agenţia lucrează pentru a crea, pe baza «Meflochinei», o schemă eficientă şi sigură pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus, care nu numai că va depăşi incidenţa maximă, ci o va controla în mod eficient în viitor”, a mai spus Skvorţova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

98 Comentarii

Popa Pius
28.03.2020, 16:13:15

E cumva din setul antiradiatii rusesc. Adica o ia-n gura si trage pielea pe figura.

+3 (27 voturi)
Stefan din Nord
28.03.2020, 16:21:08

De la rusi nu poti sa te astepti niciodata la ceva bun . Numai gura e de ei .

+12 (30 voturi)
Utilizator Adevărul
28.03.2020, 16:37:04

Comentariu considerat abuziv.

imsi imsi
28.03.2020, 16:24:00

Daca nu i un fake news bravo lor !

-5 (17 voturi)
Online Socrates
28.03.2020, 16:36:00

Medicamentul nu se recomanda persoanelor cu dizabilitati mintale pronuntae, imbecililor si retardatilor ireversibili. Nu ma refeream numai la Popa Pius si Stefan din Nord.

-3 (25 voturi)

Vezi toate comentariile (98)

Modifică Setările