Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Sfatul unui consilier local rus: dacă mâncarea e scumpă, mâncaţi mai puţin

1
23 Jan 2015 13:22:35
Autor: Adevărul Moldova
Consilierul local Ilia Gaffner din Ekaterinburg, Federaţia Rusă.
Consilierul local Ilia Gaffner din Ekaterinburg, Federaţia Rusă.

Consilierul local Ilia Gaffner din Ekaterinburg a stârnit furia internauţilor ruşi după ce i-a sfătuit pe concetăţenii săi să mănânce mai puţin, drept soluţie faţă de scumpirea alimentelor.

Gaffner a fost surprins de camerele de luat vederi într-un supermarket în timp ce zicea: ”S-o spunem cinstit: dacă nu aveţi bani trebuie să vă amintiţi că noi toţi suntem cetăţeni ruşi, facem parte din poporul rus şi noi am supravieţuit perioadelor de foamete şi frig. Trebuie doar să ne gândim la sănătatea noastră şi să mâncăm mai puţin”.
 
Originalul deputat local este membru al partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită şi a fost ales în consiliul oraşului Ekaterinburg în anul 2011. Ilia Gaffner este implicat într-un proiect al Partidului Rusia Unită denumit ”Controlul Popular”, proiect în cadrul căruia politicienii putinişti efectuează raiduri în magazine pentru a monitoriza preţurile produselor şi respectarea legislaţiei comerciale. Declaraţia lui Gaffner (care aminteşte de citatul atribuit reginei Franţei, Maria Antoaneta ”dacă nu au pâine să mănânce cozonac”) a fost făcută în timpul unui astfel de raid care a avut loc pe 21 ianuarie. Filmarea raidului de pe siteul oficial al Partidului Rusia Unită nu conţine declaraţia care i-a scos din sărite pe internauţii ruşi, însă filmarea integrală a ajuns pe Youtube.
 
 
Gaffner a refuzat să facă declaraţii presei, însă şeful filialei Rusia Unită din Ekaterinburg, Viktor Şeptîi a declarat pentru ziarul Kommersant că este un caz în care colegul său de partid ”ar fi trebuit să se gândească de şapte ori înainte să vorbească o dată”.
 
Videoclipul ajuns pe Youtube a strâns în două zile peste 800 de comentarii, majoritatea denigratoare la adresa lui Gaffner. Totuşi, unii dintre comentatori au reuşit să-şi păstreze umorul:
 
Pasul următor va fi probabil să sfătuiască oamenii să bea mai puţin, să-şi poarte hainele şi încălţările cu grijă, ca să nu fie nevoie să le înlocuiască prea des. Apoi ne vor spune să mergem mai rar la baie, să respirăm mai rar, să vorbim mai puţin şi, până la urmă, cea mai bună variantă ar fi să trăim mai puţin.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marius Damian
24.01.2015, 00:51:07

Comentariu considerat abuziv.