Actualitate

articolul anterior articolul urmator

A murit solista orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros

0
26 Jul 2021 11:15:33
Autor: Iurii Botnarenco

Interpreta de muzică uşoară Lidia Bejenaru-Botgros, soţia dirijorului Nicolae Botogros, a murit luni dimineaţă, la vârsta de 68 de ani. Anunţul a fost făcut de către Andrei Locoman, directorul general a Î.S. „Moldova-Concert”.

„Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viaţă a Orchestrei Naţionale de muzică populară „Lăutarii” şi-a încheiat spectacolul vieţii aici, pe pământ. S-a retras în culisele veşniciei, dar va fi petrecută cu aplauze şi flori, aşa cum era şi întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani. Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste şi pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Şi-a adunat un vast şi variat repertoriu de cântece populare, prin care şi-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viaţa ei – cu bucurii şi tristeţi, în care s-au regăsit admiratorii ei”,  a scris Andrei Locoman, pe Facebook.
 
Lidia Bejenaru-Botgros s-a născut pe 3 mai 1953 în satul Ţipleşti, raionul Sîngerei. Potrivit IPN, interpreta a făcut studii muzicale la Şcoala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968-1971. A fost solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineţ, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” şi „Lăutarii” ale Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.

În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros, căsnicie în care s-a nascut interpretul de muzică populară Cornel Botgros.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările