Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Sancţiuni pentru comercializarea pungilor de plastic în Moldova

0
13 Feb 2020 13:35:01
Autor: Iurii Botnarenco

Utilizarea şi comercializarea pungilor şi a veselei de plastic vor fi sancţionate. După mai bine de jumătate de an de la votul în primă lectură, deputaţii au aprobat în lectură finală modificări şi completări la Codul Contravenţional. Potrivit proiectului, sancţiunile vor fi de până la 4,5 mii de lei pentru persoanele fizice şi de până la 12 mii de lei pentru persoanele juridice, transmite IPN.

Prevederile se referă la utilizarea şi comercializarea pungilor, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de microni, furnizate consumatorilor la punctele de vânzare de bunuri; a pungilor de plastic subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj; a pungilor din plastic foarte subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj.

Sancţiunile vor fi aplicate şi pentru utilizarea şi comercializarea farfuriilor, paharelor, a altor accesorii ale serviciilor de masă, precum şi a beţişoarelor de unică folosinţă fabricate din plastic, cu excepţia celor biodegradabile.

Parlamentul a aprobat, anterior, modificări şi completări la legislaţie prin care au fost interzise etapizat, începând cu 1 ianuarie 2019, utilizarea şi comercializarea pungilor de plastic, iar începând cu 1 ianuarie 2021– interzicerea totală. Totodată, începând cu 1 ianuarie 2021, vor fi interzise utilizarea şi comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă şi a beţişoarelor de unică folosinţă, cu excepţia celor biodegradabile.

https://www.ipn.md/ro/lectura-finala-pentru-introducerea-sanctiunilor-la-comercializarea-pungilor-de-7967_1071475.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările