Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Sanfarm–Prim” SA, exclusă de Guvern din lista bunurilor supuse privatizării

0
15 Jul 2020 17:28:19
Autor: Iurii Botnarenco

Guvernul a exclus o întreprindere din lista bunurilor supuse privatizării. Este vorba de întreprinderea farmaceutică cu capital majoritar de stat „Sanfarm–Prim” SA, desemnată în calitate de destinatar unic pentru recepţionarea, depozitarea şi distribuirea ajutoarelor umanitare şi donaţiilor acordate Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în perioada pandemiei de coronavirus, transmite IPN.

Prezentând proiectul de decizie în şedinţa executivului, directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, Ghenadie Ţepordei, a remarcat că, pe perioada  pandemiei, s-a constatat că sistemul public de sănătate din Republica Moldova are o necesitate stringentă de un depozit farmaceutic care să asigure securitatea farmaceutică a statului în situaţii de criză, motiv pentru care este necesară păstrarea sub controlul statului a pachetului de acţiuni din „Sanfarm–Prim” SA.

Menţinerea controlului statului asupra întreprinderii nominalizate se înscrie în contextul  transpunerii în fapt a obiectivelor din Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgenţă în Republica Moldova, a mai spus  Ghenadie Ţepordei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii