Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Servicii noi incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală din R. Moldova

0
1 Aug 2020 00:11:29
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Cheltuielile de transport, suburban şi interurban (tur-retur), pentru pacienţii care efectuează în condiţii de ambulatoriu (în staţionarul de zi) servicii de radioterapie vor fi acoperite de prestatorii de servicii medicale în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, potrivit modificărilor operate de Guvern în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, transmite IPN.

Cheltuielile au fost calculate având în vedere tariful de călătorie cu autobuze de tip comun. Pentru 10 mii de şedinţe de tratament pe an este estimată suma de 1,8 mln lei.

Completări au fost aprobate şi la Anexa n.1 a Programului, prin care se prevede că asistenţa medicală în cazul urgenţelor de sănătate (de exemplu în condiţiile autoizolării cauzate de pandemie) să fie incluse în Program şi finanţate din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală. La fel şi testele pentru detectarea COVID-19, inclusiv pentru persoanele neasigurat (care nu dispun de poliţă medicală), vor fi finanţate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Totodată, Guvernul a prelungit interdicţia de a exporta măşti medicale, până la 31 august 2020.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările