Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Siegfried Mureşan: Primele doze de vaccin din partea României ar putea ajunge în R. Moldova chiar în această săptămână

2
19 Jan 2021 09:37:19
Autor: Iurii Botnarenco

Europarlamentarul roman, Siegfried Mureşan, anunţă că primele doze de vaccin din cele 200 de mii, promise Republicii Moldova de preşedintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chişinău chiar în această săptămână, notează IPN.

“România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiţii foarte stricte, la -80 de grade şi acum a venit şi cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai uşoară, Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova, de îndată ce se vor finaliza toate formalităţile, primele doze. Eu cred că vor veni chiar în această săptămână”, a anunţat Siegfried Mureşan în timpul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Potrivit europarlamentarului român, în prezent, au loc negocieri între statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât Republica Moldova şi celelalte state membre ale Parteneriatului Estic să beneficieze de vaccin pentru imunizarea medicilor din spitalele cu profil COVID-19.

“Se lucrează la un plan prin care UE să doneze Republicii Moldova şi ţărilor din vecinătatea estică doze de vaccin pentru imunizarea medicilor. Până Uniunea Europeană se pune de acord pe acest subiect, în Republica Moldova va veni deja vaccinul din România”, a declarat Siegfried Mureşan.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat acum o săptămână planul naţional de imunizare anti-COVID-19. Potrivit documentului, în prima etapă vor fi imunizaţi lucrătorii din sistemul medical şi personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistenţă socială. Etapa a doua prevede vaccinarea adulţilor cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidităţi, angajaţilor structurilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi lucrătorilor sistemului penitenciar. În etapa a treia va fi imunizată populaţia generală, indiferent de vârstă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

FLORIN FLORESCU
19.01.2021, 09:49:30

BRAVO , S-AU REPARTIZAT VACCINURI PENTRU TOȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI ? SAU EI MAI POT AȘTEPTA ? LĂSAȚI NAIBII POLITICIANISMUL ĂSTA DE DOI LEI ȘI PUNEȚI PE PRIM PLAN SĂNĂTATEA ROMÂNILOR .

-2 (2 voturi)
Coco
19.01.2021, 10:16:45

Sa vedem ce spune Ala Nimerenco in aceasta directie. Potrivit ei, autorităţile de la Chişinău nu ar fi pregătite nici din punct de vedere logistic şi nici din punctul de vedere al aspectelor birocratice pentru demararea procesului de imunizare. Pana nu au asigurate conditiile de vaccinare ar fi o greseala ca s-ar pierde dozele.

+1 (1 vot)
Modifică Setările