Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Spitalul „Sfânta Treime” din Chişinău va primi şi pacienţi infectaţi cu COVID-19. Municipalitatea a pregătit 200 de paturi

0
3 Aug 2020 17:23:38
Autor: Iurii Botnarenco

Primarul Ion Ceban a anunţat că, începând cu ziua de luni, 3 august, este activat Departamentul Covid – 19 din cadrul SCM „Sfânta Treime”, cu o capacitate de 200 de paturi, inclusiv, o secţie de reanimare și terapie intensivă cu 16 locuri. Municipalitatea a amenajat secţiile specializate şi intrarea din strada Alecu Russo, sectorul Rîşcani.

„Pentru prima dată în municipiul Chişinău, dar şi Republica Moldova, bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi. Secţiile în care vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu noul tip de virus sunt bine dotate, renovate recent şi dispun de un sistem de oxigenare, care este vital pentru acest tip de bolnavi”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Primarul a subliniat că spitalul rămâne unul cu multe profiluri şi urmează să acorde asistenţă medicală de urgenţă şi chirurgicală pentru toţi locuitorii municipiului Chişinău şi suburbiile oraşului.

„Instituţia medicală este divizată în două blocuri separate – Covid şi non-Covid, astfel, atât pacienţii, cât şi lucrătorii medicali nu vor contacta între ei. „Sfânta Treime” este instituţia medicală din Republica Moldova, care corespunde tuturor standardelor pentru acordarea ajutorului medical în acest sens”, a mai spus edilul.

Până la ora actuală,  au fost raportate 25.482 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 800 de decese cauzate de COVID-19, dintre care 28 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 54 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 17.942 de persoane, 437 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 41 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 825, asistenţi medicali - 1.477, personal auxiliar - 358, infirmiei - 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările