Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Starea de urgenţă în sănătate publică, extinsă până la data de 31 iulie

0
10 Jul 2020 18:38:45
Autor: Iurii Botnarenco

Starea de urgenţă în sănătate publică a fost extinsă până la data de 31 iulie. Decizia a fost luată la şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate publică, în data de 10 iulie, transmite IPN. Potrivit premierului Ion Chicu, spre regret, situaţia epidemiologică este critică la nivel global, în regiune şi în Europa, iar Moldova nu-şi poate permite să relaxeze majoritatea restricţiilor.

Astfel, din 16 iulie îşi reiau activitatea doar sălile de sport, bazinele, sălile de fitness, se elimină restricţia ce ţine de duşuri şi vestiare. Tot din această zi, se reia etapizat activitatea centrelor de reabilitare, balneo-sanitare, activităţii Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare, Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii şi  reabilitarea medicală în ambulatoriu, în strictă conformitate cu instituţiunile Ministerului Sănătăţii.

Rămân în vigoare însă restricţiile de intrare în ţară a străinilor, cu unele excepţii. Se păstrează obligativitatea de autoizolare la revenirea în ţară, se menţin restricţiile legate de activitatea cluburilor de noapte şi discoteci. Se interzice activitatea parcurilor de distracţii, zonelor de agrement.

Pana la 1 august, este interzisă interzise desfăşurarea ceremoniilor (nunţi, cumătrii, zi de naştere etc.), dar şi activitatea taberelor de odihnă. Grădiniţele, la fel, rămân închise până la sfârşitul lunii iulie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii