Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Starea de alertă pe teritoriul României, prelungită cu încă 30 de zile

0
16 Jul 2020 10:34:59
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Începând cu data de 17 iunie, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La fel, se menţine închiderea temporară, totală sau parţială a punctelor de trecere la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani; Oancea, judeţul Galaţi, transmite IPN.

Intrarea pe teritoriul României se interzice cetăţenilor străini şi apatrizilor. Excepţie fac membrii de familie ai cetăţenilor români; membrii de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România; persoanele care posedă o viză de lungă şedere; persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent.

Sunt admişi pe teritoriul României cadre medicale, cercetătorii în domeniul medical, cadrele medicale pentru îngrijire geriatrică, precum şi transportatorii şi alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri. Interdicţia de intrare pe teritoriul României nu se aplică pentru personal diplomatic sau consular; personalul organizaţiilor internaţionale, personalul militar sau personalul care poate asigura ajutor umanitar. Nu este restricţionat nici tranzitul sau accesul pasagerilor care călătoresc din motive imperative, au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

Zborurile efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Belgia, Franţa, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, sunt suspendate, cu anumite excepţii.

În spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă rămâne obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii