Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Stoianoglo: În spatele agitaţiei privind demiterea mea stau bandiţii care s-au speriat de evoluţia pe dosarul miliardului

0
6 Mar 2021 09:30:30
Autor: Iurii Botnarenco
Alexandr Stoianoglo FOTO stiri.md
Alexandr Stoianoglo FOTO stiri.md

Procurorul general Alexandr Stoianoglo spune că nu-i este teamă că ar putea fi înlăturat de la şefia Procuraturii şi că în spatele campaniei de denigrare iniţiată la adresa sa, ar sta oamenii din sferele de influenţă ale lui Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor. Potrivit lui Stoianoglo, cei doi s-ar fi speriat de progresele realizate de oamenii legii în dosarul furtului miliardului şi-şi doresc eliberarea sa din funcţia de procuror general, notează IPN.

Şeful Procuraturii Generale spune că nu-i este frică de faptul că şi-ar putea pierde funcţia, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că în cercurile politice de la Chişinău s-ar discuta demiterea sa.

„Nu mă tem absolut deloc, eu nu am venit la Procuratură ca să-mi rezolv probleme personale, ei nu mă înspăimântă deloc cu demiterea. În spatele acestei agitaţii privind demiterea mea stau bandiţii care s-au activizat după ce a evoluat ancheta pe dosare de rezonanţă în privinţa furtului miliardului. ”, a spus Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Piatnita s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova.

Mai mult, potrivit lui Stoianoglo, în Parlament s-ar afla oameni care apără interesele lui Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor, ei fiind cei care-l vor plecat de la şefia Procuraturii.

„În Parlament sunt oameni implicaţi în procesul furtului miliardului, care apără interesele corporaţiilor din sfera de influenţă a lui Şor şi Plahotniuc, aceşti oameni vor face tot posibilul ca să mă discrediteze şi ca să mă îndepărteze de la conducerea Procuraturii” a spus Alexandr Stoianoglo.

Potrivit lui Stoianoglo, Comisia parlamentară de anchetă privind Landromatul rusesc ar fi fost creată la iniţiativa deputaţilor Şor pentru a periclita activitatea Procuraturii.

„Comisia a fost inţiată de reprezentanţii Partidului Şor, sunt convins că acest lucru s-a făcut doar pentru a ataca Procuratura, lucrările acestei comisii au paralizat o parte din activitatea Procuraturii şi cer venirea mea la comisie. Despre ce să vorbesc eu cu ei?Eu n-am nicio legătură cu Landromatul”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Potrivit unor informaţii, demiterea lui Stoianoglo ar fi discutată, în prezent, de către Consiliul Suprerior al Procurorilor. Potrivit legii, procurorul general poate fi demis prin decret prezidenţial la propunerea Cosiliului Superior al Procurorilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările