Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Chişinăul, fără vederi de sus din telecabină. Niciun agent economic nu vrea să finanţeze reconstrucţia telefericului

0
7 Nov 2013 10:15:56
Autor: Adevărul Moldova
Telecabina în Chişinău rămâne un vis FOTO: Adevărul
Telecabina în Chişinău rămâne un vis FOTO: Adevărul

La aproape un an de când municipalitatea a anunţat concurs de iniţiere a unui parteneriat public-privat pentru reparaţia telefericului din strada Calea Ieşilor din capitală, niciun agent economic nu s-a arătat interesat de propunere.

Solicitat de IPN, şeful Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, a spus că telefericul ar mai putea avea o şansă în cazul în care Consiliul municipal Chişinău ar vota alocarea banilor pentru reparaţii din bugetul capitalei. Supravegherea şi deservirea tehnică a telefericului ar putea fi pusă în sarcina  Direcţiei construcţii capitale sau RTEC.

Gheorghe Morgoci consideră că telefericul este un element de agrement care ar putea aduce şi venituri, însă nimeni nu s-a arătat interesat să investească câteva milioane de euro în reparaţia acestuia.

Telefericul a fost dat în exploatare în anul 1988 şi făcea legătura dintre străzile Calea Ieşilor şi Nicolae Costin. Acesta a funcţionat până în 1996.

Amintim că municipiul Chişinăul a primit o ofertă din partea companiei britanice Overland Transport Systems să aplice pentru fonduri europene în vederea realizării unui sistem de transport suspendat. Proiectul pilot consta în crearea unui traseu pe o distanţă de maxim 10 kilometri, iar cabinele trebuiau să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile şi o persoană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările